Το SmartThings κάνει το «χαζό» σπίτι σας αρκετά πιο «έξυπνο»

Το SmartThings κάνει το «χαζό» σπίτι σας αρκετά πιο «έξυπνο»
 
Ένα νέο project που πρόσφατα έκανε την εμφάνιση του στο Kickstarter όχι μόνο φαίνεται πολλά υποσχόμενο, αλλά δίνει και νέα σημασία στον όρο «έξυπνο» σπίτι.

Το SmartThings σκοπεύει να παρέχει στους χρήστες μια σειρά εργαλείων με το όνομα «Things», τα οποία αποτελούνται από αυτόματες κλειδαριές, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρικούς διακόπτες μέχρι ανιχνευτές κίνησης και θερμοστάτες. Ο συνδυασμός όλων αυτών θα επιτρέπει στους χρήστες όχι μόνο να ελέγχουν τις οικιακές συσκευές τους από απόσταση, αλλά να προγραμματίζουν και την λειτουργία τους, αποκλειστικά μέσω του smartphone τους.

Το SmartThings θα μπορεί να σας ενημερώνει για οτιδήποτε συμβαίνει στο σπίτι σας, αν για παράδειγμα άνοιξε μια πόρτα ή ένα παράθυρο ή ή αν ξεχάσατε ανοιχτό το μάτι τις κουζίνας. Παράλληλα θα σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον θερμοσίφωνα και το καλοριφέρ να ανοίγει προτού ξεκινήσετε για το σπίτι, την καφετιέρα να φτιάχνει καφέ δέκα λεπτά προτού ξυπνήσετε, οι πιθανότητες είναι πραγματικά αμέτρητες.

Για τον ευκολότερο έλεγχο και προγραμματισμό όλων αυτών, η κατασκευάστρια εταιρεία δημιουργήσει το SmartApps, μια σειρά εφαρμογών που θα επιτρέπουν να ρυθμίζουμε το πως ακριβώς οι χρήστες θα αλληλεπιδρούν με τις συνδεδεμένες συσκευές. Η εφαρμογή μάλιστα είναι φτιαγμένη σε ανοιχτή πλατφόρμα, γεγονός που θα επιτρέπει στους χρήστες αλλά και σε developers να κατασκευάζουν τις δικές τους εφαρμογές.

Το project θα πρέπει να συγκεντρώσει το ποσό των 250.000 δολαρίων μέσω του Kickstarter προκειμένου να βγει στην παραγωγή. Δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα απαιτείται κάποια συνδρομή στην υπηρεσία, ενώ το Hub αναμένεται να κοστίζει 99 δολάρια, μαζί με τρία δωρεάν Things.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC