Το Street View μας μεταφέρει στην Ανταρκτική

Το Street View μας μεταφέρει στην Ανταρκτική
 
Πέρα από χρήσιμο εργαλείο για επαγγελματίες, οι χάρτες της Google και ιδίως η υπηρεσία Street View είναι το κατάλληλο μέσο για να εξερευνήσουμε τοποθεσίες που δύσκολα θα βρεθούμε.

Με τη βοήθεια του Polar Geospatial Center του πανεπιστημίου της Minnesota και του New Zealand Antarctic Heritage Trust, το Street View μας επιτρέπει να απολαύσουμε το τοπίο της παγωμένης ηπείρου, ακόμα και να περιηγηθούμε σε αυτό.

Πρόσφατα, ο φωτογραφικός χάρτης της Ανταρκτικής ενσωματώθηκε στο World Wonders Project, όπου παρουσιάζονται αρκετές σημαντικές τοποθεσίες βάσει ενδιαφέροντος, γραφικότητας ή ιστορικότητας.

Το project καλύπτει προς το παρόν μία περιοχή στο Ross Island, συγκεκριμένα το ακρωτήριο Evans. Ο φακός έχει καταγράψει πανοραμικές φωτογραφίες από περιοχές και μνημεία της περιοχής όπως το Shackleton’s Hut όπου ζούσε ο διάσημος εξερευνητής καθώς και τον γεωγραφικό Νότιο Πόλο.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_966.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_1054.jpeg?w=1110

Βέβαια όπως συμβαίνει και στις πόλεις, μπορείτε να κινηθείτε ελεύθερα μέσα στο χώρο, απολαμβάνοντας τη θέα σαν να βρισκόσασταν εκεί, προσφέροντάς σας ένα σύντομο, έστω και ψηφιακό διάλειμμα από τη ζέστη της πόλης. Σκοπός του project είναι να προσφέρει στους επιστήμονες και στους ταξιδιώτες πιο ακριβή δεδομένα σχετικά με τις ιστορικές αυτές τοποθεσίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η υπηρεσία της Google μας μεταφέρει στην άκρη της γης. Το 2010 για πρώτη φορά ο φακός του Street View είχε καταγράψει μια σχετικά μικρή περιοχή στο νησάκι Half Moon Island, ανοιχτά του Livingston στο βορειότερη άκρο της Ανταρκτικής.

Δείτε το βίντεο:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC