Αυτό θα είναι το εγχώρια κατασκευασμένο τουρκικό μαχητικό στελθ εναέριας υπεροχής

Αυτό θα είναι το εγχώρια κατασκευασμένο τουρκικό μαχητικό στελθ εναέριας υπεροχής

Μια ψηφιακή αναπαράσταση του μελλοντικού, εγχώρια σχεδιασμένου και κατασκευασμένου μαχητικού στελθ TF-X, της Τουρκίας, κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες στο διαδίκτυο. Ο στόχος της Τουρκίας είναι να αναπτύξει το δικό της μαχητικό στελθ με το οποίο θα αντικαταστήσει τα F-16.

Στην παρούσα φάση η τουρκική αεροπορία χρησιμοποιεί F-16 και ορισμένα αναβαθμισμένα F-4 και πρόκειται σύμφωνα με τις εξαγγελίες να αποκτήσει περίπου 100 F-35 μαχητικά στελθ από τις ΗΠΑ. Η φιλοσοφία γύρω από το TF-X είναι να διαθέτει περισσότερες δυνατότητες στην μάχη με άλλα μαχητικά όπως το αμερικανικό F-22.

Ο αριθμός των TF-X που θα αποκτήσει η τουρκική πολεμική αεροπορία εκτιμάται στα 250 μαχητικά. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κατασκευάστριας εταιρείας, στόχος είναι η παρθενική πτήση να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC