Υπέρ της Apple έληξε η δικαστική διαμάχη με την Samsung

Υπέρ της Apple έληξε η δικαστική διαμάχη με την Samsung
 
Σε μια ετυμηγορία 20 σελίδων, με 33 ερωτήσεις σχετικά με παραβιάσεις σε πάνω από 20 τηλέφωνα και tablets, οι ένορκοι αποφάσισαν τελικά πως η Samsung παραβίαζε σημαντικό αριθμό πατεντών των κινητών συσκευών της Apple.

Στις παραβιάσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται τεχνολογίες και χαρακτηριστικά αρκετών συσκευών της εταιρείας όπως τα Galaxy S, S2, Nexus, Galaxy Tab 10.1 ενώ κάποιες πατέντες καλύπτουν ακόμα και τον σχεδιασμό των εικονιδίων.

Έτσι η Samsung εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει στην Apple αποζημίωση ύψους ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων, 1.049.343.540 για την ακρίβεια, ποσό κατά πολύ μικρότερο από τα 2.5 δις. που ζητούσε η Apple.

Η Samsung βέβαια δεν ανησυχεί για το ύψος της αποζημίωσης, 1 δισεκατομμύριο δολάρια μπορεί να είναι ένα υπέρογκο ποσό, ισούται όμως μόνο με το 0.0725% των περσινών κερδών της εταιρίας τα οποία ανέρχονται στα 145 δισεκατομμύρια.

Η εταιρεία ανησυχεί περισσότερο για τις συνέπειες της δικαστικής διαμάχης, η οποίες περιλαμβάνουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας συσκευών, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σημαντική οικονομική ζημιά στην εταιρεία.

Ο πρόεδρος της Apple, Tim Cook δήλωσε πως «Οι μηνύσεις μεταξύ της Apple και της Samsung δεν είχαν να κάνουν μόνο με πατέντες και χρήματα αλλά με κάτι περισσότερο. Είχαν να κάνουν με αξίες. Στην Apple εκτιμούμε την πρωτοτυπία και την καινοτομία και αφιερώνουμε τις ζωές μας στην δημιουργία των καλύτερων προϊόντων στην Γη.

Κατασκευάζουμε αυτά τα προϊόντα για να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας, όχι για να μας αντιγράψουν οι ανταγωνιστές μας».

Αντίθετα, η Samsung δήλωσε πως «η σημερινή ετυμηγορία δεν θα πρέπει να θεωρείται ως μια νίκη της Apple αλλά ως ήττα του Αμερικάνου καταναλωτή. Θα οδηγήσει σε λιγότερες επιλογές, λιγότερη καινοτομία και πιθανότατα υψηλότερες τιμές. Είναι ατυχής ένας νόμος που επιτρέπει την χειραγώγηση ώστε μια εταιρεία να αποκτήσει το μονοπώλιο ορθογωνίων με στρογγυλεμένες γωνίες.»

Είναι σίγουρο πως η Samsung σκοπεύει να ασκήσει έφεση τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, ενώ είναι πιθανό η Apple να προτείνει συμφωνία αδειοδότησης των πατεντών της, κάτι που είναι στο συμφέρον και των δυο εταιρειών: η Samsung θα μπορεί να κυκλοφορεί τις συσκευές της πληρώνοντας ένα μικρό χρηματικό ποσό για την αδειοδότηση, ενώ η Apple θα γλυτώσει περαιτέρω δικαστικά έξοδα.

Μπορείτε να διαβάσετε το ερωτηματολόγιο της ετυμηγορίας εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC