Βελτιώνεται η κάθετη προβολή βίντεο στο Facebook

Βελτιώνεται η κάθετη προβολή βίντεο στο Facebook

Το Facebook πρόκειται να βελτιώσει την προβολή βίντεο σε κάθετο προσανατολισμό σε φορητές συσκευές, με ενημέρωση που σύντομα θα διατεθεί για την πλατφόρμα σε Android και iOS, υποστηρίζει το Marketing Land.

Σήμερα τα βίντεο στη ροή ειδήσεων του Facebook προβάλλονται σε aspect ratio 1:1, το οποίο είναι ακατάλληλο για κάθετη θέαση σε φορητές συσκευές, αφού το πλαίσιο αναπαραγωγής συρρικνώνεται ώστε να χωρέσει στην οθόνη και πολλές φορές, ανάλογα με τις αναλογίες του περιεχομένου, τα άκρα του “κόβονται”. Η μόνη λύση, προκειμένου κάποιος να απολαύσει ένα βίντεο στις πλήρεις του διαστάσεις, είναι να μεταβεί σε fullscreen προβολή.

Από εδώ και στο εξής όμως η κάθετη προβολή θα γίνεται σε aspect ratio 2:3, το οποίο είναι σαφώς πιο φιλικό για χρήση σε smartphones και tablets.

“Γνωρίζουμε ότι οι χρήστες ζητούν περισσότερο πειστικές εμπειρίες στο Facebook, γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε να προβάλουμε μεγαλύτερο μέρος κάθε κάθετου βίντεο στη ροή ειδήσεων της πλατφόρμας για φορητές συσκευές”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Marketing Land.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC