Ερχεται η «έξυπνη περούκα» -Το τεχνολογικό γκάτζετ που θα φοριέται και θα κάνει… θαύματα

Ερχεται η «έξυπνη περούκα» -Το τεχνολογικό γκάτζετ που θα φοριέται και θα κάνει… θαύματα

Oύτε «έξυπνα» γυαλιά, ούτε iWatch. Το νέο γκάτζετ που θα τρελάνει τους λάτρεις της τεχνολογίας δεν είναι ένα τυπικό αξεσουάρ. Αποτελεί ολόκληρη αλλαγή του στυλ. Γιατί πρόκειται για την… έξυπνη περούκα!

Η Sony κατοχύρωσε την πατέντα για τη συσκευή SmartWig. Μία περούκα με αισθητήρες για την παροχή δεδομένων και με την ικανότητα να συνδέεται με smartphone και υπολογιστές. Αυτό βέβαια είναι σταγόνα στον… ωκεανό των υπηρεσιών που θα προσφέρει αυτό το- αν μη τι άλλο- ευφάνταστο γκάτζετ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η «έξυπνη περούκα» θα λειτουργεί ως συσκευή που θα καταγράφει τις ζωτικές λειτουργίες του χρήστη- πίεση, θερμοκρασία και σφυγμό μεταξύ άλλων- αλλά θα αποτελεί και «πυξίδα», βοηθώντας τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Η SmartWig θα περιλαμβάνει σύστημα GPS, που θα εντοπίζει τη θέση του χρήστη, ενώ θα τον ειδοποιεί για την κατεύθυνση που πρέπει ακολουθήσει, ενώ θα τον ενημερώνει και όταν θα φτάνει στον προορισμό του.

Τα θαύματα δεν σταματούν εκεί. Η Sony υποστηρίζει πως η συσκευή θα μπορεί να χρησιμοποιείται και σε παρουσιάσεις, με τον ομιλητή να έχει τη δυνατότητα να αλλάζει αυτό που προβάλλεται στην οθόνη υψώνοντας απλώς τα φρύδια του.

wig1 wig-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC