Το Netflix “σκοτώνει” την πειρατεία.

Το Netflix “σκοτώνει” την πειρατεία.

netflix-televisionΤο Netflix είναι μια πολύ γνωστή υπηρεσία, ειδικότερα στη Αμερική που παρέχει μέσω online streaming, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

Η εταιρία λοιπόν πιστεύει ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κερδίσει κανείς στη μάχη ενάντια της
πειρατείας είναι ή διάθεση περιεχομένου, όπως αναφέρει και ο Ted Sarandos, Netflix Chief Content Officer: «Ο καλύτερος τρόπος για να πολεμήσεις την πειρατεία δεν είναι νομοθεσία εναντίον της αλλά δίνοντας στο κοινό καλές επιλογές»Σύμφωνα με δεδομένα της εταιρίας λοιπόν, κάθε φορά που το Netflix ανοίγει τις πόρτες του για μια νέα χώρα, οι πάροχοι (ISP’s) αυτών σημειώνουν αισθητή μείωση στην κίνηση του BitTorrent. Ted Sarandos σε πρόσφατη συνέντευξη με το περιοδικό Stuff:

«Έχοντας την δυνατότητα να γνωρίζουμε τις ταχύτητες των ISP’s, κάθε φορά που παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε μια νέα χώρα, βλέπουμε μείωση της κίνησης του BitTorrent και αύξηση του Netflix. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θέλουν μια καλή εμπειρία και θέλουν πρόσβαση. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τίμιοι.»

Όταν το περιεχόμενο (ταινίες, σειρές, μουσική κτλ) είναι εύκολα διαθέσιμο στο κοινό και σε λογικές τιμές, είναι λογικό ο περισσότερος κόσμος να σταματήσει να στρέφεται προς την πειρατεία. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θέλουν το τσάμπα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η πειρατεία δεν αντιμετωπίζεται με τον σωστό τρόπο.

Πηγή:torrentfreak
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC