Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων μέσω… smart phone

Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων μέσω… smart phone

Ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Τσάρλς Σάμερ απαίτησε να διαταχθεί έρευνα ώστε να διαπιστωθεί εάν ορισμένες από τις εφαρμογές …

που χρησιμοποιούνται από τα κινητά τηλέφωνα τύπου smartphones Apple και Android μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποκλαπούν προσωπικά δεδομένα, όπως φωτογραφίες και κατάλογος διευθύνσεων και τηλεφώνων.

Η παρέμβαση του γερουσιαστή ακολούθησε το δημοσίευμα της εφημερίδας Τάιμς της Νέας Υόρκης, στο οποίο τονιζόταν ότι οι εφαρμογές iPhone και Android, που κατεβάζουν οι χρήστες, βοηθούν ώστε να αποκτηθεί πρόσβαση σε δεδομένα άλλων χρηστών.

Ο εξέχων γερουσιαστής ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να δρομολογήσει έρευνες για τις δυνατότητες των εφαρμογών αυτών.

«Όποτε κάποιος παίρνει μία φωτογραφία με το προσωπικό κινητό του τηλέφωνο, αυτή θα πρέπει να παραμένει προσωπική», τόνισε ο Γερουσιαστής, έπειτα από την επιστολή που κατέθεσε στην FTC, στην οποία καυτηριάζει «την ανησυχητική και δυνητικά άδικη πρακτική στην αγορά των εφαρμογών των smartphone».

«Οι κατασκευαστές των smartphones έχουν την υποχρέωση να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους», τονίζει ο γερουσιαστής.

Η νέα τούτη διαμάχη έρχεται να προστεθεί στον ευρύ διάλογο για την εμπιστευτικότητα, έπειτα από την ανακοίνωση του Google την περασμένη εβδομάδα για τους νέους κανόνες προστασίας των δεδομένων που επιτρέπει στον αμερικανικό ιντερνετικό γίγαντα να εντοπίζει τα ίχνη των χρηστών μέσω διαφόρων υπηρεσιών του, παρά τις πολυάριθμες διαμαρτυρίες και επικρίσεις από την πλευρά πολλών ενώσεων καταναλωτών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC