Η Oppo στην εποχή του AI phone – Τέλος και τα «παραδοσιακά» Meizu smartphones

Η Oppo στην εποχή του AI phone – Τέλος και τα «παραδοσιακά» Meizu smartphones

Η Meizu, η οποία εξαγοράστηκε το 2022 από την αυτοκινητοβιομηχανία Zhejiang Geely, ανακοίνωσε ότι θα βάλει τέλος στην ανάπτυξη νέων project γύρω από τα παραδοσιακά smartphones, με στόχο να ακολουθήσει μια στρατηγική «all in AI» τα επόμενα τρία χρόνια.

Η κινεζική εταιρεία σημείωσε ότι θα αναπτύξει συσκευές και ένα προσαρμοσμένο mobile λειτουργικό σύστημα, που θα είναι ανοιχτό σε όλα τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM), την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση παραγωγικών υπηρεσιών AI, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της OpenAI.

«Η Meizu θα αναπτύξει ένα οικοσύστημα για να “ανοίξει” πλήρως τις AI συσκευές της σε κορυφαίους παγκόσμιους παρόχους LLM, συμπεριλαμβανομένης της OpenAI, ώστε να προωθήσει από κοινού την καινοτομία και την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης», όπως αναφέρεται σε σχετική δήλωση.

Την ίδια στιγμή, η Oppo, ο τέταρτος μεγαλύτερος smartphone vendor στον κόσμο για το 2023 , ανακοίνωσε την έναρξη της «εποχής του AI phone», καθώς προωθεί την ανάπτυξη του δικού της LLM που θα φέρει την ονομασία AndesGPT, σύμφωνα με εσωτερική επιστολή που φέρει την υπογραφή του ιδρυτή και CEO, Tony Chen Mingyong.

«Το νέο κύμα τεχνολογίας AI, που τροφοδοτείται από LLM, αναδιαρθρώνει το μέλλον της βιομηχανίας της κινητής», δήλωσε ο Chen. «Ο αντίκτυπος της τεχνητής νοημοσύνης στη βιομηχανία των τηλεφώνων τα επόμενα πέντε χρόνια είναι συγκρίσιμος με εκείνον της εποχής που τα smartphone αντικατέστησαν τα feature phones».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Oppo προετοιμάζεται για αυτή τη νέα εποχή επενδύοντας περισσότερους πόρους στην τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός ειδικού κέντρου τεχνητής νοημοσύνης.

Οι συσκευές GenAI, ένα υποσύνολο των smartphone τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιούν τεχνολογία generative AI για τη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου, αντί να παρέχουν προγραμματισμένες απαντήσεις ή να εκτελούν προκαθορισμένες εργασίες. Αυτές οι συσκευές θα εκτελούν «native» μοντέλα AI.

Η Meizu σημείωσε ότι η στροφή της προς την τεχνητή νοημοσύνη προκλήθηκε από έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου ενός παρατεταμένου κύκλου αναβάθμισης smartphone, αλλά και του εντεινόμενου ανταγωνισμού στον κλάδο.

Η Oppo, η οποία παρουσίασε το AndesGPT LLM στα τέλη του περασμένου έτους, έχει δεσμευτεί να βελτιώσει τον δικό της έξυπνο βοηθό, που φέρει την ονομασία Breeno, για να διεξάγει φυσικές συνομιλίες και να εκτελεί εργασίες generative περιεχομένου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC