Τα Windows 8.1 ίσως περιλαμβάνουν την επιλογή για άμεσο «Βoot to Desktop»

Τα Windows 8.1 ίσως περιλαμβάνουν την επιλογή για άμεσο «Βoot to Desktop»

Οι τελευταίες στατιστικές δείχνουν κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων υπολογιστών και πολλοί είναι εκείνοι που ρίχνουν το φταίξιμο στις ριζικές αλλαγές της εμφάνισης και λειτουργίας των τελευταίων Windows. Αυτή η απότομη πτώση έχει ανησυχήσει την Microsoft η οποία πλέον σκέφτεται να επανεξετάσει τουλάχιστον το σκέλος του User Interface του λειτουργικού της.

Έτσι είναι πολύ πιθανό να δούμε την λειτουργία «Βoot to Desktop» στην επόμενη μεγάλη ενημέρωση των Windows, που θα ονομάζονται Windows 8.1 ή Windows Blue. Μια έκδοση του update έχει ήδη διαρρεύσει και εκείνοι που ανέλυσαν τον κώδικα ανακάλυψαν κάποιες γραμμές για την απόκρυψη της -για πολλούς χρήστες- απεχθούς Start Screen.

Από την πλευρά της η Microsoft αρνείται να σχολιάσει τις φήμες, αλλά η γραμμή της πάντα ήταν πως το νέο UI και το παραδοσιακό περιβάλλον Desktop αλληλοσυμπληρώνονται και δεν είναι απομονωμένα περιβάλλοντα χωρίς μεταξύ τους αλληλεπίδραση. Για παράδειγμα το μενού των Charms είναι προσβάσιμο και μέσα από το Desktop και ο Internet Explorer έχει τις ίδιες λειτουργίες τόσο στην Desktop όσο και στην App έκδοσή του.

Οι αναλυτές πάντως πιστεύουν πως μια τέτοια κίνηση για boot κατευθείαν στο Desktop ίσως άρει την επιφυλακτικότητα αρκετών χρηστών να μεταβούν στο νέο λειτουργικό. Βέβαια κάτι τέτοιο θα σήμαινε και πως το ενδιαφέρον των προγραμματιστών να δημιουργήσουν εφαρμογές για το νέο περιβάλλον των Windows 8 θα μειωνόταν αισθητά, κάτι που όπως φαίνεται είναι και η αιτία που η Microsoft είναι τόσο διστακτική να εφαρμόσει το “Boot to Desktop”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC