Ο ουρανός της Πάτρας ως «αστροφωτογραφία της ημέρας» από τη NASA – Δείτε την

Ο ουρανός της Πάτρας ως «αστροφωτογραφία της ημέρας» από τη NASA – Δείτε την

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία που δείχνει μια Ηλιακή Άλως, στον ουρανό της Πάτρας επιλέχθηκε από τη NASA ως αστροφωτογραφία της ημέρας.

Την φωτογραφία την τράβηξε ο φωτογράφος και σκηνοθέτης Αλέξανδρος Μαραγκός και στην περιγραφή της η NASA επισημαίνει:

«Τι συνέβη στον ουρανό; Αρκετά κοινά χαρακτηριστικά αλληλεπιδρούν με ασυνήθιστο τρόπο. Πρώτα, πίσω από τους λόφους είναι ο φωτεινός Ήλιος. Μπροστά από τον Ήλιο είναι λεπτά σύννεφα, ενδεχομένως ένα στρώμα εξαγωνικών κρυστάλλων πάγου που μαζί δημιουργούν το Φωτοστέφανο 22 Μοιρών που περιβάλλει τον Ήλιο.

Η ασυνήθιστη λυγισμένη γραμμή που διασχίζει την εικόνα είναι ένα ίχνος συμπύκνωσης – ένα είδος σύννεφου που δημιουργείται από τα διερχόμενα αεροπλάνα. Μεγάλο μέρος αυτού του ίχνους θα πρέπει στην πραγματικότητα να είναι πιο μακριά από ό,τι το λεπτό νέφος, επειδή ρίχνει μια σκιά πάνω στο σύννεφο, δίνοντας μια ασυνήθιστη τρισδιάστατη ποιότητα στην εικόνα.

Η φωτογραφία λήφθηκε στα τέλη Ιανουαρίου στην πόλη της Πάτρας στη Δυτική Ελλάδα».

Δείτε την παρακάτω:

contrail22_maragos_960

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC