Αυτοδίδακτος μηχανικός κατασκεύασε μοτοσυκλέτα-drone

Αυτοδίδακτος μηχανικός κατασκεύασε μοτοσυκλέτα-drone

Ένας αυτοδίδακτος μηχανικός από την Κίνα κατασκεύασε μια μοτοσυκλέτα-drone και έπειτα από περισσότερες από 1.500 μη επανδρωμένες πτήσεις έφτασε η ώρα της προσωπικής δικαίωσης.

Την Κυριακή 12 Αυγούστου φόρεσε τον απαραίτητο εξοπλισμό που περιλαμβάνει στολή, κράνος και γυαλιά και παρουσίασε το πόνημά του σε εκπροσώπους του Τύπου κάνοντας επίδειξη σε βοσκοτόπια της πόλης Ντονγκουάν, στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Όλα πήγαν καλά, με τον 40χρονο Κινέζο να πετά με την ιδιαίτερη αυτή κατασκευή στα 8 μέτρα από το έδαφος.

«Ήταν σαν να οδηγούσα μοτοσυκλέτα στον ουρανό. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα στην 1560ή δοκιμαστική πτήση! Είναι εκπληκτικό», δήλωσε κατενθουσιασμένος στους δημοσιογράφους.

Το γεγονός ότι δεν έχει σπουδάσει μηχανολογία δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με το όνειρό του. Ασχολείται εδώ και χρόνια με την τεχνολογία των drones και όταν κάποια στιγμή διάβασε κάπου για έναν Καναδό που κατασκεύασε μια αιωρούμενη ιστιοσανίδα αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του. Πριν από δύο χρόνια παράτησε τη δουλειά του, πούλησε το σπίτι του και δανείστηκε χρήματα από φίλους ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει το project του που κόστισε περί τα 145.000 δολάρια.

Άντλησε την έμπνευσή του από τον μυθικό Κινέζο υπερήρωα «Sun Wukong» που πετούσε με το «Somersault Cloud».

Το πρωτότυπο που έχει αναπτύξει χρησιμοποιεί τετραπλό άξονα και οχτώ ρότορες – δύο σε κάθε έναν από τους τέσσερις άξονες. To μοτέρ βρίσκεται τοποθετημένο κάτω από τη θέση του οδηγού και οι μπαταρίες λιθίου που χρησιμοποιεί του εξασφαλίζουν αυτονομία που του επιτρέπει να βρίσκεται στον αέρα για 30 λεπτά. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 72 χλμ/ώρα ενώ το μέγιστο ύψος που μπορεί να πετάξει είναι τα 3.000 μέτρα. Ο έλεγχος γίνεται από χειριστήρια που υπάρχουν μπροστά στον αναβάτη ο οποίος κάθεται σε σέλα μοτοσυκλέτας και τοποθετεί τα πόδια του στο πλαίσιο.

Επόμενος στόχος του είναι η μοτοσυκλέτα-drone να βγει στη μαζική παραγωγή, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περάσει την επιθεώρηση της Διοίκησης Πολιτικής Αεροπορίας και να λάβει το απαραίτητο πιστοποιητικό αξιοπλοΐας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC