Χρόνια πολλά μαμά!

Χρόνια πολλά μαμά!
 
Ημέρα αφιερωμένη στις μητέρες όλου του κόσμου είναι η σημερινή και η Google «έντυσε» το λογότυπό της στο ανάλογο πνεύμα.

Δύο μικρά παιδιά- τα γράμματα «ο»- τρέχουν στην αγκαλιά της μαμάς- η οποία συμβολίζεται με το γράμμα «g»- για να της δώσουν ένα λουλούδι και να της ευχηθούν.

Η ημέρα καθιερώθηκε ως εθνική εορτή της μητέρας στις Ηνωμένες Πολιτείες και οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια της Anna Jarvis.

Η Anna Jarvis, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της, ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία, για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας και όπως ήταν λογικό προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των Ηνωμένων Πολιτειών και σταδιακά όλου του κόσμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC