Δημιουργήστε το δικό σας παιχνίδι με το Pixel Press

Δημιουργήστε το δικό σας παιχνίδι με το Pixel Press
tabletΖωγραφίστε το στο χαρτί και κάντε το πραγματικότητα
Ο στόχος του Pixel Press είναι να δώσει στους χρήστες του τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό παιχνίδι. Η νέα αυτή εφαρμογή είναι ακόμα στο στάδιο ανάπτυξης, όμως σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει μία πολύ σημαντική εξέλιξη στον τομέα του game development. Το μόνο που απαιτεί είναι έναν εκτυπωτή και ένα iPad.Η διαδικασία ξεκινάει με ένα αρχείο PDF. Το αρχείο περιλαμβάνει δύο σελίδες. Στην πρώτη μπορείτε να σχεδιάσετε την πίστα που έχετε στην φαντασία σας ενώ στο δεύτερο υπάρχουν οδηγίες που εξηγούν διάφορους συμβολισμούς που ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε στο σχέδιο σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε πλατφόρμες, εμπόδια και πολλά άλλα, όλα ζωγραφίζοντας τα στο χέρι.Όταν ολοκληρώσετε το «έργο» σας, αρκεί να το φωτογραφίσετε με το iPhone ή το iPad σας και η αντίστοιχη εφαρμογή θα το μετατρέψει σε πίστα ενός παιχνιδιού. Η διαδικασία διαρκεί περίπου μία ώρα, ενώ μόλις δημιουργηθεί θα μπορείτε να επεξεργαστείτε το επίπεδο που δημιουργήσατε με διάφορα προσχεδιασμένα οπτικά και ηχητικά εφέ.

Το Pixel Press είναι σε διαδικασία ανάπτυξης για περίπου τρεις μήνες και ακόμα είναι σε δοκιμαστικό στάδιο, όμως ο δημιουργός του Robin Rath υποστηρίζει πως, αν όλα πάνε καλά, η εφαρμογή θα είναι έτοιμη μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Η εφαρμογή έχει ήδη δοκιμαστεί ακόμα και από παιδιά 12 χρονών, με τον Rath να είναι αισιόδοξος πως «ο οποιοσδήποτε θελήσει να ξοδέψει το χρόνο του σε αυτό θα μπορεί να δημιουργήσει ένα παιχνίδι».

Ο Rath οραματίζεται πως όταν η εφαρμογή κυκλοφορήσει επίσημα, θα μπορεί να διατεθεί δωρεάν με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν επιπλέον εργαλεία για την επεξεργασία των παιχνιδιών τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC