«Δίχτυ» ασφαλείας η εφαρμογή Fish4Life

«Δίχτυ» ασφαλείας η εφαρμογή Fish4Life
 
Γνωρίζετε αν τα ψάρια που αγοράζετε ή αυτά που σας σερβίρουν στα διάφορα εστιατόρια πρέπει να καταναλωθούν ή όχι; Γνωρίζετε αν καταναλώνοντας συγκεκριμένα είδη ψαριών, συμβάλλετε στον αφανισμό τους;

Αν όχι, τότε δεν έχετε παρά να «κατεβάσετε», δωρεάν, την εφαρμογή Fish4Life και να ενημερωθείτε αν το ψάρι που βάζετε στο πιάτο σας υπάρχει σε επάρκεια στη θάλασσα, οπότε μπορείτε να το καταναλώσετε χωρίς ενοχές. Επίσης μπορείτε να μάθετε αν τα αποθέματά του συρρικνώνονται εξαιτίας μη βιώσιμων μεθόδων διαχείρισής του, αν φέρει κάποια τοξική ουσία επικίνδυνη για την υγεία ή αν η αλίευσή του έχει απαγορευτεί, οπότε βρίσκεται παράνομα στην αγορά.

Η εφαρμογή αυτή, που απευθύνεται- προς το παρόν- μόνο σε χρήστες iphone, αποτελεί προϊόν μίας καινοτόμας πρωτοβουλίας του φετινού TEDxThessaloniki, στο πλαίσιο της οποίας υλοποιείται η ευχή ενός εκ των ομιλητών του φεστιβάλ.

Η πρώτη TEDxThessaloniki Wish που πήρε «σάρκα και οστά» ήταν αυτή της υδροβιολόγου Αναστασίας Μήλιου από την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρχιπέλαγος», η οποία υπογράμμισε στην ομιλία της ότι «πολλά από τα ψάρια που τρώμε είναι παράνομα», αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μάλιστα, όπως είπε, «ο θαλάσσιος πλούτος επιβιώνει από τύχη», γι’ αυτό και απαιτείται αφύπνιση κι εγρήγορση.

Μέσα από την εφαρμογή Fish4Life, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί άμεσα, με ένα απλό κλικ, για περίπου 65 είδη ψαριών, αλλά και να καταγγείλει φαινόμενα παράνομης αλίευσης ειδών που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC