«Έξυπνο» ρολόι για παιδιά

«Έξυπνο» ρολόι για παιδιά

Ένα gadget σχεδιασμένο για να καθησυχάζει τους γονείς

Το 60% των γονέων στις ΗΠΑ αγοράζουν στα παιδιά τους κινητά τηλέφωνα πριν αυτά μπουν στην εφηβεία. Σε αυτό το target group των υπερπροστατευτικών γονέων φαίνεται πως απευθύνεται και το smartwatch FiLIP που είναι σχεδιασμένο για παιδιά.

rolo1 rolo3

Πρόκειται για ένα gadget με WiFi και GPS, το οποίο λειτουργεί και σαν Walkie Talkie. Τα παιδιά μπορούν να καλούν πέντε προγραμματισμένους αριθμούς και να λαμβάνουν κλήσεις από αριθμούς ενηλίκων που έχουν αποθηκευτεί στο ρολόι.

Ο δημιουργός του ρολογιού, ο Sten Kirkbak, είχε την ιδέα για το smart watch, όταν ο γιος του χάθηκε σε ένα κατάστημα. «Όπως κάθε γονιός, πανικοβλήθηκα» δήλωσε ο Sten και θεώρησε πως μια συσκευή που θα κρατάει τα παιδιά «συνδεδεμένα» θα μπορούσε να βοηθήσει. Έτσι, βρήκε ότι η καλύτερη λύση είναι ένα ρολόι που μέσω εφαρμογής θα συνδέεται με το κινητό του γονέα.

Το FiLIP έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για παιδιά από 5-11 ετών και κοστίζει 119 δολάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC