Ελληνικό κοινωνικό δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών

Ελληνικό κοινωνικό δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών
 
Το Δίκτυο Ανταλλαγής Χρόνου time4time.gr, ή σε ελεύθερη μετάφραση «ο χρόνος μου για το χρόνο σου», αποτελεί μια ανοικτή πρωτοβουλία για όλους τους Έλληνες. Πρόκειται για ένα σύστημα ανταλλαγής υπηρεσιών με «μονάδα πληρωμής» το χρόνο. Χωρίς φυσικό ή λογιστικό χρήμα να παρεμβαίνει στη συναλλαγή. Τα μέλη της νέας πλατφόρμας social media ανταλλάσσουν μεταξύ τους υπηρεσίες, χρεώνοντας απλά το χρόνο που διαθέτουν. Κυρίαρχη έννοια είναι αυτή της ισοδύναμης αξίας της κάθε προσφερόμενης ώρας. Όποιο και αν είναι το επάγγελμα, όσο απλή ή σύνθετη και αν είναι η υπηρεσία.

Η δημιουργία της νέας πλατφόρμας έγινε με Λογισμικό ΕΛ/ΛΑΚ. Για την ιστοσελίδα χρησιμοποιήθηκε το Joomla CMS και για την πλατφόρμα ανταλλαγής το λογισμικό Cyclos, ενώ η παραμετροποίηση έγινε σε συνεργασία με τα τμήματα πληροφορικής της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, του Δήμου Καλαμαριάς και το Τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη.

Η Ομάδα του Δικτύου στηρίζεται, αυτή την στιγμή, από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Καλαμαριάς, τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και την «Ένωση Ελλήνων Φίλων και Χρηστών Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα» (GreekLUG), με την προοπτική να ενταχθούν στην προσπάθεια και άλλοι δήμοι της πόλης.

Ο ρόλος των δύο Δήμων και της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, θα είναι να προσφέρουν στους πολίτες την υποδομή, την τεχνογνωσία, και το ανθρώπινο δυναμικό που απαιτούνται, για την εκκίνηση του εγχειρήματος αυτού, αναλαμβάνοντας τα σχετικά λειτουργικά κόστη και φιλοδοξώντας, έτσι, να παίξουν τον ρόλο του καταλύτη, διευκολύνοντας πρακτικά τους δημότες να οργανώσουν και να κάνουν πράξη την αλληλεγγύη τους.

Η Ένωση Ελλήνων Φίλων και Χρηστών Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα» (GreekLUG) θα αναλάβει την τεχνική υποστήριξη της ιστοσελίδας και της πλατφόρμας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC