Επανάσταση στην ψυχαγωγία με το Xbox SmartGlass;

Επανάσταση στην ψυχαγωγία με το Xbox SmartGlass;
 
Τελικά οι φήμες αποδείχτηκαν φήμες. Το Xbox SmartGlass δεν ήταν τελικά ένα ακόμη tablet. Είναι μια νέα υπηρεσία, ή ορθότερα, πλατφόρμα της Microsoft. Μέσω της πλατφόρμας αυτής κανείς θα μπορεί να συνδέσει το Xbox τα Windows, τα smartphones, τα tablets και τις έξυπνες τηλεοράσεις μεταξύ τους.

Με άλλα λόγια δεν θα περιορίζεται μόνο στα παιχνίδια, αλλά επίσης και ταινίες, σειρές καθώς και οποιασδήποτε άλλης μορφής περιεχόμενο.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως ότι δεν μιλάμε για μια απλή μεταφορά περιεχομένου από τη μία συσκεύή στην άλλη. Π.χ. παρακολούθηση μιας ταινίας από το tablet στην τηλεόραση και ή το αντίστροφο.

Η πλατφόρμα επιτρέπει ταυτόχρονη συμμετοχή των δύο συσκευών στην εμπειρία. Για παράδειγμα γίνεται η αναπαραγωγή της ταινίας στην τηλεόραση στο tablet θα μπορούν να εμφανίζονται πληροφορίες για τους πρωταγωνιστές, της σκηνή που προβάλλεται, ακόμα και λεπτομέρειες, όπως η τοποθεσία των πρωταγωνιστών στο χάρτη.

Επίσης, τα smartphone ή tablets θα μπορούν να μετατραπούν σε φουτουριστικά τηλεχειριστήρια. Παράλληλα όμως θα πρέπει να περιμένουμε και παιχνίδια τα οποία θα σχεδιαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απαραίτητη η χρήση ενός tablet για να τα παίξει κανείς.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC