Επένδυση της NASA σε υπερηχητικό αεροπλάνο

Επένδυση της NASA σε υπερηχητικό αεροπλάνο
 
Η Nasa δεν τσιγκουνεύεται τα χρήματα όταν πρόκειται για υπερηχητικά αεροπλάνα, ακόμα κι όταν αυτά δεν φτάνουν στον… Άρη ή γενικότερα στο διάσημα. Η Διαστημική Υπηρεσία ενέκρινε μία επένδυση της τάξης των 100.000 δολαρίων για ένα υπερηχητικό αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος θα έχει έναν τρόπο απογείωσης, παρόμοιο με αυτόν τον συμβατικών αεροπλάνων αλλά όταν σπάει το φράγμα του ήχου, θα συνεχίζει την πτήση του με ένα ξεχωριστό τρόπο που θυμίζει διαστημόπλοιο.

Η Daily Mail, παρομοιάζει το project, δικαιολογημένα με τα αστεράκια των νίντζα, με τις δύο μεριές του αεροσκάφους να είναι πιο μεγάλες από τις άλλες δύο.

Όταν το αεροσκάφος απογειώνεται χρησιμοποιεί τα μεγαλύτερα φτερά, τα οποία όμως στις υπερηχητικές ταχύτητες δημιουργούν μεγάλη αντίσταση. Κατά συνέπεια, το αεροσκάφος κάνει στροφή 90 μοιρών ώστε να είναι μακρύτερο και λεπτότερο σε σχέση με την απογείωση.

Η τεχνολογία παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Gecheng Zha του Πανεπιστημίου του Miami.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_93.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_101.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC