Επεξεργαστές Atom θα έχουν τα tablets της Intel

Επεξεργαστές Atom θα έχουν τα tablets της Intel
 
Μέχρι τώρα οι επεξεργαστές Atom χρησιμοποιούνταν στα netbooks. Πράγμα λογικό άλλωστε καθώς έχουν εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση. Όπως φαίνεται όμως, η Intel πρόκειται να τους αξιοποιήσει και για την αγορά των tablet.

Όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Paul Otellini ήδη σχεδιάζονται 20 διαφορετικά Windows 8 tablets με Atom, ενώ επεσήμανε και τη μεγάλη δημοτικότητα που έχει αποκτήσει η κατηγορία των ulrabooks μεταξύ των κατασκευαστών υπολογιστών.

Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται να κυκλοφορήσουν τουλάχιστον 140 διαφορετικά Ivy Bridge ultrabooks, ενώ περίπου τα 40 από αυτά θα έχουν οθόνες αφής και περισσότερα από 10 θα είναι «υβριδικά». Με άλλα λόγια θα υπάρχει μια τεράστια γκάμα επιλογών για όσους θέλουν να αγοράσουν Windows 8 tablet.

Ο Otellini, σχολίασε επίσης ότι τα ultrabooks θα είναι αρκετά πιο φθηνά όσο περνάει ο καιρός. Υπολογίζει μάλιστα ότι μπορεί να κοστίζουν έως και 699 δολάρια. Περίπου 30% χαμηλότερα δηλαδή από τις σημερινές τιμές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC