Επιστήμονες κατασκεύασαν μαγνητικό τομογράφο για το διάστημα

Επιστήμονες κατασκεύασαν μαγνητικό τομογράφο για το διάστημα
 
Ερευνητές του πανεπιστημίου του Saskatchewan στον Καναδά κατασκεύασαν μια λειτουργική μικρότερη έκδοση ενός μαγνητικού τομογράφου, το μέγεθος του οποίου τον καθιστά ιδανικό για την χρήση του στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό καθώς και σε επανδρωμένες διαστημικές αποστολές.

Ο μαγνητικός τομογράφος απαιτεί πολύ μικρότερη ποσότητα ενέργειας, ζυγίζει λιγότερο από έναν τόνο ενώ κοστίζει πολύ λιγότερο από έναν τυπικό τομογράφο, περίπου 200.000 δολάρια. Οι μικρότερες εκδόσεις για την ανάλυση άκρων ζυγίζουν ακόμα λιγότερο.

Η μικρότερη και φτηνότερη έκδοση του τομογράφου μπορεί να παρέχει στους αστροναύτες λεπτομερή ανάλυση του ανθρώπινου σώματος. Ο σκοπός της χρήσης του δεν είναι τόσο ιατρικός όσο επιστημονικός, αφού έτσι οι επιστήμονες ελπίζουν να καταγράψουν και να μελετήσουν τις επιπτώσεις της έλλειψης βαρύτητας στους μύες και τα οστά των αστροναυτών καθώς και τις επιπτώσεις τις διαστημικής ραδιενέργειας στον οργανισμό τους.

Η συσκευή θα ήταν ακόμα χρήσιμη, αν όχι απαραίτητη, κατά την διάρκεια επανδρωμένων αποστολών σε απομακρυσμένους προορισμούς όπου το ταξίδι θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες ή χρόνια.

Οι μαγνητικοί τομογράφοι λειτουργούν με την χρήση ραδιοσυχνότητας. Τα πηνία μεταδίδουν σήματα προς το ανθρώπινο σώμα τα οποία επιστρέφοντας μας δίνουν μια εικόνα για το εσωτερικό του σώματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC