Φυλάκιση σε χρήστη του Facebook για προσβλητικό σχόλιο

Φυλάκιση σε χρήστη του Facebook για προσβλητικό σχόλιο
 
Η Paula Asher, 18 ετών από το Κεντάκι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυο ημερών αφού ανάρτησε στο Facebook σχόλιο σχετικά με ατύχημα που προξένησε υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Η ηλίθια οδηγούσα πιωμένη και χτύπησα ένα αμάξι, LOL» ήταν το επίμαχο σχόλιο της δεκαοχτάχρονης, με το LOL βέβαια να υποδηλώνει γέλιο στην «αργκό» του διαδικτύου, από τα αρχικά του «laughing out loud», πράγμα που σημαίνει πως δεν είχε καμία επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης.

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WAVE, οι γονείς των τεσσάρων επιβαινόντων στο αμάξι που χτύπησε η Asher, οι οποίοι ευτυχώς είναι όλοι καλά, επικοινώνησαν με τοπικό δικαστή αφού διάβασαν την ανάρτηση.

Ο δικαστής τη διέταξε να διαγράψει το σχόλιο και να απενεργοποιήσει το λογαριασμό της. Όταν εκείνη αρνήθηκε, την καταδίκασε σε δυο ημέρες φυλάκιση για περιφρόνηση του δικαστηρίου.

Αφού ολοκλήρωσε την ποινή της δήλωσε πως «δεν περίμενα πως ένα απλό “LOL” θα με έστελνε φυλακή».

Παράλληλα με τις κατηγορίες της πρόκληση ατυχήματος και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, η Asher αντιμετωπίζει ακόμα την κατηγορία της εγκατάλειψης αφού έφυγε από το χώρο του τρακαρίσματος χωρίς να περιμένει τις Αρχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC