Η HTC ζήτησε οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση της Ταϊβάν

Η HTC ζήτησε οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση της Ταϊβάν
 
Το οτι η Ταϊβανέζικη εταιρεία έχει πέσει αρκετά σε πωλήσεις είναι γνωστό εδώ και καιρό, φαίνεται όμως πως το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ότι νομίζαμε.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Perng Fai-nan ζήτησε και επίσημα βοήθεια από το κράτος, λέγοντας πως η οικονομική κατάσταση της εταιρείας είναι «ζωτικής σημασίας για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του νησιού».

Ο Perng ανέφερε επίσης πως οι πττωτική πορεία της HTC οφείλεται στην μείωση που έχει παρατηρηθεί στις εξαγωγές της χώρας. Οι εξαγωγές της χώρας σημειώνουν σταθερή πτώση τους τελευταίους μήνες, ενώ τον Ιούλιο η πτώση έφτασε το 11.6%.

Σε αντίθεση με μια άλλη περίπτωση, αυτή της Nokia όπου η κυβέρνηση της Φινλανδίας είχε αρνηθεί την οποιαδήποτε βοήθεια, το υπουργείο οικονομικών της Ταϊβάν μέσω εκπροσώπου του ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προσφέρει βοήθεια στην εταιρεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC