Η McAfee σχεδιάζει antivirus για αυτοκίνητα

Η McAfee σχεδιάζει antivirus για αυτοκίνητα
 
Ενώ οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσθέτουν όλο και περισσότερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά στα οχήματα του, ταυτόχρονα τα κάνουν ευάλωτα στις ίδιες απειλές που αντιμετωπίζουν υπολογιστές και κινητές συσκευές.

Θεωρητικά, επιτήδειοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν «τρύπες» στα συστήματα ενός αυτοκινήτου νέας γενιάς προκειμένου να το κλέψουν, να παρακολουθήσουν την ομλία του οδηγού, ακόμα και να προκαλέσουν ατυχήματα «πειράζοντας» τα συστήματα πλοήγησης και προστασίας των οχημάτων.

Πέρα από την θεωρία, καθηγητές του πανεπιστημίου της νότιας Carolina καθώς και ερευνητές σε συνέδριο στο Oakland της California αποκάλυψαν πως είναι εφικτό hackers να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα ενός οχήματος και να αλλάξουν την πίεση των ελαστικών ή να απενεργοποιήσουν τα φρένα του.

Μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί κάποια ανάλογη παραβίαση, όμως ο εκτελεστικός διευθυντής της McAfee, Bruce Snell είπε στο Reuters πως οι κατασκευαστές ανησυχούν αρκετά για την πιθανότητα επιθέσεων στα συστήματα των αυτοκινήτων τους, γι’αυτό και η εταιρεία του έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες.

«Αν hackers επιτεθούν στον υπολογιστή σας απλά θα έχετε μια άσχημη μέρα, αν όμως επιτεθούν στο αμάξι σας μπορεί να απειλήσουν την ζωή σας» είπε, για να συμπληρώσει πως «δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος πανικού τώρα, αλλά το μέλλον είναι πραγματικά τρομακτικό».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC