Η Microsoft κάνει λόγο για gestures με πέντε δάκτυλα στα επερχόμενα Windows 8

Η Microsoft κάνει λόγο για gestures με πέντε δάκτυλα στα επερχόμενα Windows 8

Η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες πρώτες πληροφορίες για το χειρισμό στα Windows 8. Η εταιρεία εστιάζει στο θέμα των gestures, τα οποία είναι βασικό χαρακτηριστικό του χειρισμού στο Metro interface, δηλαδή στο περιβάλλον με χειρισμό αφής.

 

Σύμφωνα με τη Microsoft, τα Windows 8 θα τρέχουν κανονικά στο hardware που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή και θα προσφέρουν “βασικό χειρισμό” με gestures δύο δακτύλων. Ωστόσο, για την απόλυτη εμπειρία χρήσης, η Microsoft θα θέσει ως ελάχιστη απαίτηση στις επόμενες touchscreens τα gestures πέντε δακτύλων, έτσι ώστε “να μην περιορίζεται η δημιουργικότητα των developers“. Με άλλα λόγια, οι οθόνες αφής που κυκλοφορούν σήμερα θα προσφέρουν τον ελάχιστο χειρισμό των δύο δακτύλων και τα προϊόντα που θα βλέπουμε από εδώ και μπρος θα δίνουν τη δυνατότητα για χειρισμό που περιλαμβάνει όλα τα δάκτυλα του ενός χεριού.

 

Η εταιρεία προειδοποιεί ότι κάποιες λειτουργίες του χειρισμού αφής θα είναι προβληματικές στις τρέχουσες οθόνες. Οι δυσκολίες αυτές θα μπορούν να παρακαμφθούν με driver updates, όμως αυτό εναπόκειται στον εκάστοτε κατασκευαστή του hardware.

 

Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι το εξής: τα Windows 8 θα λειτουργούν υποδειγματικά μόνο στο hardware που θα κατασκευαστεί από εδώ και μπρος. Οι συσκευές που ήδη κυκλοφορούν δε θα εκμεταλλεύονται όλες τις ιδιότητες του λειτουργικού.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC