Η Microsoft στρέφεται στο Open Source

Η Microsoft στρέφεται στο Open Source
 

Είναι αλήθεια ότι η είδηση μας ξάφνιασε. Η Microsoft μαζί με την Apple είναι δύο εταιρείες για τις οποίες όλοι πιστεύουν ότι έχουν αλλεργία στο open source. Παρόλα αυτά η εταιρεία που ίδρυσε ο Bill Gates σιγά σιγά αλλάζει στάση πάνω στο θέμα αυτό.

Καταρχάς έχει ήδη λάβει την 17η θέση σε ό,τι αφορά την κατάταξη των εταιρειών που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του πυρήνα του Linux (δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος). Επιπλέον, έχει δημιουργήσει την Microsoft Open Technologies.

Η Microsoft Open Technologies είναι μια θυγατρική της Microsoft η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με το ανοιχτό λογισμικό και τα ανοιχτά πρότυπα. Στόχος είναι το Open Technologies να λειτουργεί παράλληλα μεν αλλά ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας και να αποτελέσει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τις κοινότητες ανοιχτού λογισμικού.

Επιπλέον θα επικεντρωθεί στο να γεφυρώσει τις τεχνολογίες της Microsoft με άλλες που δεν της ανήκουν αλλά και στην ανάπτυξη των ανοιχτών προτύπων και του ανοιχτού κώδικα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC