Ημερίδα στο Ηράκλειο για την ασφάλεια και τους κινδύνους του διαδικτύου

Ημερίδα στο Ηράκλειο για την ασφάλεια και τους κινδύνους του διαδικτύου
hrakleioΤο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού σε συνεργασία με το Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: “Το διαδίκτυο στη Ζωή μας: Δυνατότητες, Ασφαλή Χρήση, Κατάχρηση και Εθισμός.”

Οι ομιλητές θα προσπαθήσουν να προβάλουν τα θετικά στοιχεία του διαδικτύου και πως μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε αλλά ταυτόχρονα να ενημερώσουν για τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και εφαρμογών. Η θεματολογία των παρουσιάσεων και της συζήτησης που θα ακολουθήσει περιλαμβάνει:

  • νέες δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο για επικοινωνία, ενημέρωση, μάθηση, συνεργασία και ψυχαγωγία
  • προσωπικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί κίνδυνοι από την αλόγιστη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών,
  • κατάχρηση και εθισμός των εφήβων στη χρήση του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων,
  • δομές υποστήριξης που παρέχει η πολιτεία για την εξάρτιση από το διαδίκτυο, τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την ηλεκτρονική απάτη,
  • πρακτικές συμβουλές για την ασφαλή χρήση των πιο δημοφιλών εφαρμογών και υπηρεσιών του διαδικτύου

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Μαΐου 2013 από 09:30 έως 14:00, στην αίθουσα της παλιάς Δημοτικής Λαχαναγοράς (στην παραλιακή λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου, απέναντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης) και θα είναι ανοικτή για το κοινό. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Πηγή: prismanews

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC