Killing Osama, το σόου που κατέκλυσε το διαδίκτυο!

Killing Osama, το σόου που κατέκλυσε το διαδίκτυο!

Με την διασπορά της είδησης του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, η κίνηση στο διαδίκτυο εκτινάχθηκε στα ύψη! Τέσσερις χιλιάδες … “Tweets” το δευτερόλεπτο, το οποίο καθιστά το γεγονός το δεύτερο ή το τρίτο σε δημοτικότητα συμβάν στην συγκεκριμένη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό CNN.

Έχει φτάσει τα 4.064 Tweets/δευτερόλεπτο που κατέκλυσαν τη σελίδα κατά τη διάρκεια του Super Bowl (τελικός πρωταθλήματος Αμερικάνικου football), αλλά έπεται τα 6.939 «τιτιβίσματα» που ξεφύτρωναν παντού μετά την κοσμογονική καταστροφή της Ιαπωνίας.
Είναι σημάδι των καιρών πως το διαδίκτυο – και ιδιαίτερα το Twitter μέσω του οποίου η διασπορά πληροφορίας είναι άμεση και πολύ γρήγορη – έχει γίνει το κύριο φίλτρο και πρώτο μέσο ενημέρωσης, κάτι που αποδεικνύει και πάλι ο αναφερόμενος θάνατος του Μπιν Λάντεν.

Τραγελαφικό το γεγονός πως πριν την επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το θάνατο του Οσάμα, ο Donald Rumsfeld, πρώην αντίστοιχος «Υπουργός Εθνικής Αμύνης», το ανακοίνωσε μέσω του προφίλ του στο Twitter.
Πολύ γρήγορα οι διαστάσεις του φαινομένου εξαπλώθηκαν, με το microblogging να δίνει και να παίρνει μέσω ειδησεογραφικών πρακτορείων και ιδιωτών.

Το ανακοίνωσε στο Twitter χωρίς να το ξέρει!

Είναι μία από τις λίγες περιπτώσεις, πάντως, που η είδηση… αποκαλύπτεται πριν ακόμα… αποκαλυφθεί!

Ο Sohaib Athar, ή αλλιώς ReallyVirtual ο οποίος ζει στην πόλη Abbottabad του Πακιστάν έκανε live Tweet το γεγονός χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς έβλεπαν τα μάτια του. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ο Athar ανέφερε:
“Ένα ελικόπτερο φέρνει βόλτες πάνω από την Abbotabad (κάτι σπάνιο)”, ενημέρωσε.

“Φύγε ελικόπτερο πριν βγάλω τη… μυγοσκοτώστρα μου”, είπε αργότερα.

“Mία έκρηξη μόλις κούνησε το παράθυρό μου. Ελπίζω να μην είναι η απαρχή κάτι επικίνδυνου”.

Συνέχισε αναφέροντας πως αεροπλάνα υπερίπταντο της πόλης, ενώ ανέφερε και μία λανθασμένη είδηση που μετέδωσαν τα ΜΜΕ της πόλης του που έκαναν λόγο για πτώση ελικοπτέρου.

Ενδεικτικό της επίδρασης του live blogging που άθελα έκανε ο Athar, το Σάββατο είχε 751 «ακόλουθους» στο Twitter, ενώ τη Δευτέρα το πρωί είχε… 32.000.

Κακόβουλο λογισμικό

Οι ειδικοί, πάντως, προειδοποιούν για μία άλλη …hi-tech διάσταση στην υπόθεση της εκτέλεσης Μπιν Λάντεν και εφιστούν την προσοχή σε όσους εκμεταλλεύονται τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα για να διασπείρουν κακόβουλο λογισμικό, προειδοποιώντας και για αυξημένη πιθανότητα κυβερνοεπιθέσεων.

«Δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτά που θα βρείτε είτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας είτε σε κοινωνικά δίκτυα» όπως το Facebook και το Twitter υπογράμμισε ο ειδικός της εταιρείας πληροφορικής Sophos, Πολ Ντάκλιν στο blog του.

«Πολλοί σύνδεσμοι που θα βρείτε θα είναι σίγουρα χρήσιμοι. Αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιοι θα είναι ύποπτοι, θα έχουν τοποθετηθεί σκοπίμως για να σας κατευθύνουν χωρίς να το ξέρετε, σε εχθρικές τοποθεσίες στο διαδίκτυο», πρόσθεσε o ίδιος.

Ήδη λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, σε διάφορες ιστοσελίδες εμφανίστηκαν σύνδεσμοι που παρέπεμπαν σε βίντεο ή σε άλλο υλικό για τη υπόθεση Μπιν Λάντεν, αλλά ουσιαστικά δεν ήταν τίποτε άλλο παρά κακόβουλο λογισμικό (rogueware) που μάζευε προσωπικές πληροφορίες των χρηστών.
Ανάλογος κατακλυσμός από spam παρατηρήθηκε σε πολλά e-mails.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC