Νέο codec ετοιμάζεται για το Skype

Νέο codec ετοιμάζεται για το Skype
 
Η Skype, η εταιρεία που κατασκεύασε το ομώνυμο πρόγραμμα συνομιλιών και βίντεοκλήσεων και μόλις πριν από ένα χρόνο εξαγοράστηκε από την Microsoft, ανακοίνωσε μέσω του Skype Blog πως ο νέος της codec, με το όνομα «Opus», μόλις πιστοποιήθηκε από την IIIF και ξεκινά τη φάση των δοκιμών.

Ο Opus σχεδιαζόταν από την εταιρεία από τις αρχές του 2009, δυο χρόνια πριν την εξαγορά της από την Microsoft. Σχεδιάστηκε με κύριο σκοπό να αντικαταστήσει τους πολλαπλούς codecs που χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών μιας VoIP κλήσης.

Η εταιρεία υπόσχεται πως ο νέος codec θα βελτιώσει τη συνολική εμπειρία των χρηστών, προσφέροντας μονοφωνικό και στερεοφωνικό ήχο υψηλής ποιότητας για βίντεοκλήσεις και αναπαραγωγή μουσικής, χρησιμοποιώντας όμως λιγότερα δεδομένα από τους υπολοίπους.

Μάλιστα η ηχητική ποιότητα που θα προσφέρει ο Opus στις κλήσεις μέσω Skype θα αγγίζει αυτή του CD, θα διαβαθμίζεται όμως ανάλογα με την ταχύτητα του δικτύου των χρηστών.

Επιπροσθέτως, ο νέος codec διαθέτει πολλαπλούς μηχανισμούς που αναλαμβάνουν να μειώσουν ή την απώλεια δεδομένων που παρατηρείται σε αργές ή ασταθείς συνδέσεις, εξαλείφοντας έτσι κενά στις συνομιλίες μεταξύ των χρηστών.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το πότε ο νέος codec θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα Skype.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC