Οι Ευρωπαίοι επιλέγουν Android

Οι Ευρωπαίοι επιλέγουν Android
 
Μόλις τρεις μήνες μετά από έρευνα της comScore στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία έβγαζε το λειτουργικό σύστημα της Google πρώτο στις προτιμήσεις των χρηστών με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 50.1%, η εταιρία Kantar Worldpanel ComTech πραγματοποίησε ανάλογη έρευνα στην Ευρώπη.

Οι μετρήσεις αγοράς πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα δώδεκα εβδομάδων μέχρι και τις αρχές Ιουνίου και τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά για την Google.

Ο μέσος όρος των χρηστών Android στην Ευρώπη για πρώτη φορά ξεπέρασε το 50%, ενώ οι πωλήσεις ανά χώρα κυμαίνονται από το χαμηλότερο 49.6% της Ιταλίας μέχρι το θεαματικό 84.1% της Ισπανίας!

Ο Dominic Sunnebo της ComTech υποστηρίζει πως η άνοδος των πωλήσεων του Android οφείλεται κυρίως σε χρήστες που αναβαθμίζουν τη συσκευή που χρησιμοποιούν, από ένα συμβατικό τηλέφωνο σε ένα smartphone.

Τα δεδομένα της έρευνας δείχνουν πως οι καταναλωτές που θέλουν να ξοδέψουν λιγότερα από 80 δολάρια συνήθως επιλέγουν μια Android συσκευή. Τα δυο σημαντικότερα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία οι νέοι χρήστες smartphone θα επιλέξουν μια συσκευή είναι οι δυνατότητες multimedia καθώς και η τιμή της.

Έτσι, entry level συσκευές όπως για παράδειγμα το Samsung Galaxy Ace ή το HTC Desire C είναι από τις πρώτες προτιμήσεις των νέων καταναλωτών αλλά και όσων μετακινούνται από άλλες πλατφόρμες όπως τα Windows Mobile ή τα Blackberry.

Την ίδια ώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες η επιτυχία του iPhone 4S έχει ρίξει τις πωλήσεις του Android κατά 6.8%, την ίδια ώρα που η Apple έχει παρουσιάσει άνοδο στις πωλήσεις της κατά 8.7%. Παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα όμως το Android παραμένει στην κορυφή με 50.2%, με το iPhone να βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα, στο 37.4%.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_953.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC