Οι πρώτες δοκιμές ηλεκτροκίνητου αεροσκάφους

Οι πρώτες δοκιμές ηλεκτροκίνητου αεροσκάφους
 
Ολοκληρώνονται οι δοκιμές τροχοδρόμησης του Long-ESA του πρώτου καθαρά ηλεκτροκίνητου αεροσκάφους, σχεδιασμένο από το Burt Rutan.

Ο δημιουργός του μάλιστα φιλοδοξεί πολύ σύντομα να διασχίσει τον Ατλαντικό με αυτό, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης ακόμα και στον αέρα.

Το project με τίτλο «η Πτήση του Αιώνα» έχει αναλάβει ο Chip Yates, ο οποίος συμπτωματικά κατέχει το ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτροκίνητη μηχανή, στα 305 χιλιόμετρα την ώρα!

Σκοπεύει να χρησιμοποιήσει έναν στόλο πέντε drones προκειμένου να μπορεί να αλλάξει μπαταρίες κατά τη διάρκεια της πτήσης, παρέχοντας στο αεροσκάφος την απαραίτητη ενέργεια για να διασχίσει τον ωκεανό.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_955.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_1045.jpeg?w=1110

Με την ολοκλήρωση των επίγειων δοκιμών, μέσα στο μήνα θα ξεκινήσουν και οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις. Η πρώτη υπερατλαντική πτήση έχει προγραμματιστεί για το 2014, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν εναέριες δοκιμές προκειμένου να κριθεί η μέγιστη ταχύτητα και το μέγιστο ύψος που μπορεί να κινηθεί το αεροσκάφος.

Απώτερος σκοπός του Yates, είναι να ενσωματώσει την ηλεκτροκίνηση στην πολιτική αεροπορία, ένα εγχείρημα που αν κρίνουμε από το πρώτο βίντεο της δοκιμής, αναμένεται αρκετά ενδιαφέρον.

Δείτε το βίντεο:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC