Οι Γάλλοι κάνουν στρατιωτική εκπαίδευση σε αετούς -Για να καταρρίπτουν drones

Οι Γάλλοι κάνουν στρατιωτική εκπαίδευση σε αετούς -Για να καταρρίπτουν drones

Τη φύση επιστρατεύουν οι Γάλλοι, για να αντιμετωπίσουν την κατάχρηση της τεχνολογίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας εκπαιδεύουν αετούς, προκειμένου να καταρρίπτουν drones που μπαίνουν σε περιοχές στις οποίες δεν επιτρέπεται να πετούν.

Ηδη τέσσερις χρυσαετοί λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση για «μάχη» κόντρα στα drones που πλέον μπορεί να αγοράσει ο καθένας και τα οποία πετούν ακόμη και σε ζώνες ασφαλείας, εσκεμμένα ή κατά λάθος.

«Αυτοί οι αετοί μπορούν να τα εντοπίσουν αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακριά και να τα εξουδετερώσουν», δήλωσε στο Reuters ο πτέραρχος Ζαν Κριστόφ Ζίμερμαν, προσθέτοντας ότι πήραν την ιδέα από την ολλανδική αστυνομία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση των αετών έχει πλεονεκτήματα έναντι των όπλων για την κατάρριψη των drones, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πολυπληθών συγκεντρώσεων. Για να προετοιμαστούν τα αρπακτικά πτηνά, τοποθετήθηκαν πάνω σε drones, ενώ ήταν ακόμη σε αβγά, ενώ παρέμειναν εκεί τις πρώτες ημέρες μετά από την επώαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC