Πατέντες αξίας 1 δισ. δολαρίων πουλά η AOL στη Microsoft

Πατέντες αξίας 1 δισ. δολαρίων πουλά η AOL στη Microsoft
 

Βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλε η Microsoft αλλά μάλλον άξιζε τον κόπο. Αναφερόμαστε φυσικά στην αγορά από την AOL όχι μίας ή δύο αλλά 800 ευρεσιτεχνιών οι οποίες σχετίζονται με την ψηφιακή διαφήμιση.

Στόχος της είναι φυσικά να ανταγωνιστεί τη Google η οποία αποτελεί και τον μεγαλύτερο της αντίπαλο στον τομέα αυτό και έχει την πρωτοκαθεδρία στο χώρο.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η AOL θα διατηρήσει μόνο 300 από τις πατέντες που αρχικά είχε στην κατοχή της. Παρόλα αυτά η πώληση των ευρεσιτεχνιών αυτών δεν πρόκειται να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην εταιρεία. Ο λόγος είναι ότι παρά την αλλαγή ιδιοκτησίας, η AOL θα διατηρήσει το δικαίωμα χρήσης τους στις υπηρεσίες της.

Πρόκειται για σημαντική κίνηση με την οποία υπάρχει η ελπίδα ο πάλαι ποτέ ψηφιακός γίγαντας να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Κατά το 2011 ενώ είχε σύνολο εσόδων δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα κέρδη της ανήλθαν μόνο σε δεκατρία εκατομμύρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC