Παύει να «φυσάει» το Meltemi της Nokia

Παύει να «φυσάει» το Meltemi της Nokia
 
Πριν κάποιους μήνες η Nokia είχε ξεκινήσει την ανάπτυξη του Meltemi. Ενός λειτουργικού με βάση το Linux το οποίο θα αντικαθιστούσε το Series 40 στις low end συσκευές της. Στόχος βέβαια το να είναι ανταγωνιστική η εταιρεία απέναντι στους κατασκευαστές φθηνών Android.

Δυστυχώς όμως όπως μαθαίνουμε το Meltemi δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ στους καταναλωτές. Είτε για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων, είτε λόγω της συνεργασίας της με τη Microsoft, σταμάτησε να ασχολείται με αυτό.

Αν και ως είδηση δεν είναι καθόλου ευχάριστη, η αλήθεια είναι ότι δύσκολα η αγορά θα χωρούσε ένα ακόμη mobile λειτουργικό. Επιπλέον αν η Nokia δεν το έκανε open source, η όποια περαιτέρω ανάπτυξη του σίγουρα θα ήταν αρκετά δαπανηρή.

Σε κάθε περίπτωση θα ήταν ευχάριστο να δούμε την αντικατάσταση του Series 40 με κάτι πιο εξελιγμένο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC