Πρώτος σε χρήση παγκοσμίως ο Google Chrome σύμφωνα με έρευνα

Πρώτος σε χρήση παγκοσμίως ο Google Chrome σύμφωνα με έρευνα

Σύμφωνα με την Statcounter ο Chrome της Google είναι για πρώτη φορά πρώτος σε χρήση παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, για την βδομάδα του Μαΐου μεταξύ 14 και 20 του μηνός ο Chrome σημείωσε για πρώτη φορά πρωτιά για εφτά συνεχόμενες μέρες.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε και τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της χρήσης browser αφού για παράδειγμα στην Ευρώπη ο  Firefox είναι παραδοσιακά πρώτος στη χρήση με τους Chrome και IE να βρίσκονται στη διαφορά ενός πόντου. Στην Ωκεανία από την άλλη ο Internet Explorer κατέχει την πρωτιά με τον Chrome να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Σε συγκεκριμένες χώρες, μάλιστα, τα νούμερα είναι ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, στην Ιαπωνία ο Interner Explorer κατέχει την πρώτη θέση με πάνω από 50 τοις εκατό μερίδιο ενώ σε Κίνακ αι Νότια Κορέα ο IE είναι υπεύθυνος για τα τρία τέταρτα της κίνησης στο Internet. Στη Νότια Αμερική ο Chrome έχει περίπου το 50 τοις εκατό της αγοράς ενώ είναι μπροστά και στην Ινδία.

Συμπερασματικά, παρόλο που ο Chrome είναι πρώτος παγκοσμίως βλέπουμε ότι σε  συγκεκριμένες περιοχές ο Internet Explorer έχει με μεγάλη διαφορά την πρώτη θέση. Σε κάθε περίπτωση η τάση έχει διαμορφωθεί ξεκάθαρα με τον Chrome να ανεβαίνει συνεχώς.

[via TheVerge]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC