Σε κόντρα οι Google και Samsung για τα smartwatches

Σε κόντρα οι Google και Samsung για τα smartwatches

Σύμφωνα με πληροφορίες, για ακόμη μία φορά η Samsung με τη Google βρίσκονται σε… κόντρα, και αυτή τη φορά το ζήτημα που έχει προκύψει αφορά στα smartwatches.

Η ιστοσελίδα The Information αναφέρει ότι ο CEO της Google, Larry Page δεν είναι ευχαριστημένος που η Samsung προωθεί το λειτουργικό σύστημα Tizen, ως τη πλατφόρμα προτίμησης της στα smartwatches, και από ότι φαίνεται η συμμετοχή της εταιρείας πλάϊ στην LG στην επίσημη παρουσίαση της πλατφόρμας Android Wear δεν ήταν αρκετή για τον Page.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο Larry Page είχε μία “έντονη ιδιωτική συνάντηση” με τον Αντιπρόεδρο της Samsung, Jay Y. Lee στις αρχές του μήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Page εξέδρασε τη δυσαρέσκεια του που η Samsung επενδύει πολλά περισσότερα στα smartwatches που βασίζονται στο Tizen, όπως είναι τα Gear 2 και Gear Fit από ότι στο Android Wear: “Ο Larry Page πιστεύει ότι η Samsung επενδύει πάρα πολλά στο Tizen και όχι τόσα στο Android Wear”.

Για παράδειγμα το Gear Live smartwatch, που παρουσίασε η εταιρεία κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Google I/O, δεν είναι παρά ένα Gear 2 με Android Wear και τίποτα περισσότερο. Η Samsung δεν ασχολήθηκε να δημιουργήσει ένα νέο, μοναδικό σχέδιο ενός smartwatch για να βοηθήσει το Android Wear OS να φανεί ελκυστικό στους καταναλωτές. Από την άλλη, είναι δύσκολο να κατηγορήσεις την εταιρεία που θέλει να διατηρήσει μία σχεδιαστική ταυτότητα και στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς και ο ρόλος της Google, δεν είναι να υποδεικνύει με ποιο τρόπο θα επενδύσει τα χρήματά της.

Στο παρελθόν, οι δύο εταιρείες είχαν παρόμοια σύγκρουση για την εμφάνιση και το τρόπο λειτουργίας του Android, με τη Google να κάνει συστάσεις στη Samsung να σταματήσει την ανάπτυξη εφαρμοφών που μιμούνται τα δικά της προϊόντα/ υπηρεσίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC