Στα δικαστήρια Google και Oracle

Στα δικαστήρια Google και Oracle
 

Στα δικαστήρια βρίσκονται οι Google και Oracle έχοντας αντιπαράθεση για ένα ζήτημα το οποίο σίγουρα θα ενδιαφέρει πολύ τους νομικούς κύκλους. Η διαφωνία τους βρίσκεται στο αν μια γλώσσα προγραμματισμού προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Για την Google η απάντηση είναι όχι καθώς όπως υποστηρίζει η γλώσσα είναι το πλαίσιο στο οποίο δημιουργούνται τα έργα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα προγράμματα και οι εφαρμογές δηλαδή τα οποία φυσικά και προστατεύονται.

Για την Oracle όμως που έχει δημιουργήσει κάποια Java API τα οποία έχει αντιγράψει η Google, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπάρχει νομικό προηγούμενο για μια τέτοια υπόθεση, όλοι περιμένουν την ετυμηγορία με ανυπομονησία!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC