Στις 26 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσουν τα Windows 8

Στις 26 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσουν τα Windows 8
 
Λίγες ημέρες μετά το preview του Office 13, ο Steven Sinofsky επιβεβαίωσε στο ετήσιο sales meeting της εταιρίας πως τα Windows 8, τόσο η πλήρης όσο και η upgrade έκδοση, θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Οκτώβριο και συγκεκριμένα στις 26 του μήνα.

Δεν έγινε γνωστό αν η συγκεκριμένη ημερομηνία αναφέρεται στην κυκλοφορία των Windows 8 στην αμερικάνικη ή στην παγκόσμια αγορά.

Τα Windows 8 είναι το πρώτο λειτουργικό σύστημα της Microsoft που συναντάμε το πρωτότυπο γραφικό περιβάλλον που είχαμε γνωρίσει για πρώτη φορά στα Windows Phone 7.

Τα περισσότερα προγράμματα και ρυθμίσεις των Windows 7 έχουν επανασχεδιαστεί με βάσει το Metro UI, γεγονός που σίγουρα θα μας κάνει να ξεχάσουμε τον τρόπο που χειριζόμασταν έναν υπολογιστή με Windows.

Πέρα από το γραφικό περιβάλλον, τα Windows 8 εμφανίζονται βελτιωμένα σε αρκετούς τομείς, όπως η αναζήτηση, η υποστήριξη πολλαπλών οθονών, με νέο task manager ενώ είναι ταχύτερα από τα 7 και μπορούν να εκτελούν εργασίες χωρίς ιδιαίτερα κολλήματα ακόμα και σε φορτωμένο σύστημα.

Για πρώτη φορά κάνει την εμφάνισή του το Windows Store, από το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν και να αγοράζουν εφαρμογές όπως ακριβώς συμβαίνει και στο App Store.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_964.jpeg?w=1110

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το «Windows To Go». Τα Windows 8 σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα USB stick το οποίο θα περιέχει το ίδιο το λειτουργικό μαζί με τα προσωπικά σας αρχεία και ρυθμίσεις. Τοποθετώντας το σε οποιοδήποτε PC διαθέτει θύρα USB θα είναι σαν να μην φύγατε ποτέ από τον προσωπικό υπολογιστή σας.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις για την χρήση των Windows 8 είναι σχετικά χαμηλές, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Microsoft, αρκεί ένας υπολογιστής με 1GHz επεξεργαστή, με 1GB μνήμη (2GB για τα x64) και 16GB χώρο στον δίσκο (20GB για τα x64).

Υπενθυμίζουμε πως η preview έκδοση του λειτουργικού είναι ήδη διαθέσιμη για download από τη σελίδα http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/download για όσους θέλουν να τη δοκιμάσουν δωρεάν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC