Ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές εκδόσεις του Firefox OS για developers

Ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές εκδόσεις του Firefox OS για developers

H Mozilla ετοιμάζει πυρετωδώς το δικό της λειτουργικό σύστημα για κινητά, το Firefox OS, το οποίο προορίζεται να διατεθεί στις αρχές του 2013, αρχικά στην αγορά της Βραζιλίας, μέσω συμφωνιών που έχουν γίνει με κατασκευαστές.

 

Η πρόταση της Mozilla δεν είναι ένα κλασικό λειτουργικό σύστημα. Bασίζεται στη μηχανή web rendering της Mozilla, Gecko και σε διαδεδομένα web standards, όπως οι τεχνολογίες HTML5 και JavaScript, και δημιουργεί μια απολύτως ανοικτή πλατφόρμα που μπορεί να τρέξει σε οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητα χρήσης της HTML5.

 

Η Mozilla άρχισε να διαθέτει καθημερινά builds του Boot to Gecko test environment, που τρέχει σε συμβατικούς desktop υπολογιστές, ενώ στις αρχές του μήνα είχε δοθεί και η πρώτη φωτό στη δημοσιότητα.

 

Αυτά τα builds, είναι συμβατά με την αρχιτεκτονική x86 και προσφέρονται για δοκιμές του Gaia shell και εφαρμογών που χτίζονται για την πλατφόρμα, όπως και για developers που θέλουν να φτιάξουν applications, μέσω του Mozilla FTP server.

 

Σημειώνουμε, πως οι δοκιμαστικές αυτές εκδόσεις είναι πολύ πρώιμες, αφορούν αποκλειστικά developers και όχι τελικούς χρήστες και χρειάζονται να γίνουν διάφορες ρυθμίσεις για να μπορέσει κάποιος να δει και να δοκιμάσει το περιβάλλον.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους, υπάρχουν εδώ.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC