Τα γάντια που μετατρέπουν τη νοηματική σε ομιλία

Τα γάντια που μετατρέπουν τη νοηματική σε ομιλία
 

Αν και η νοηματική γλώσσα είναι πολύ χρήσιμη για την επικοινωνία ανθρώπων που αδυνατούν να μιλήσουν, δεδομένου ότι ο περισσότερος κόσμος δεν τη γνωρίζει είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν κωφάλαλο να εξηγήσει στο μέσο άνθρωπο αυτά που θέλει να πει.

Προκειμένου να λύσουν λοιπόν αυτό το πολύ σημαντικό πρόβλημα, τρεις μαθητές από την Ουκρανία (Anton Stepanov, Anton Posternikov και Maxim Osika) δημιούργησαν το EnableTalk.

Τι είναι όμως το EnableTalk; Πρόκειται για ένα ζευγάρι γάντια με αισθητήρες, τα οποία μέσω μιας ειδικής εφαρμογής μετατρέπουν τη νοηματικής γλώσσας σε αυτοματοποιημένη ομιλία.

Η ιδέα των τριών μαθητών μάλιστα κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Imagine Cup 2012, που διοργάνωσε η Microsoft στην Αυστραλία και το ευχάριστο είναι ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα θεωρητικό project.

Το κόστος κατασκευής των γαντιών αυτών ήταν μόνο 50 δολάρια ενώ αναμένεται ότι όταν θα αρχίσουν να παράγονται μαζικά η τιμή τους δεν θα ξεπερνά τα 20 δολάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC