Τέχνη με τη βοήθεια των μαγνητικών πεδίων

Τέχνη με τη βοήθεια των μαγνητικών πεδίων
crtΒίντεο με το ψυχεδελικό θέαμα που δημιουργούν σε οθόνες CRT
Για τον άνθρωπο είναι δύσκολο να αισθανθεί άμεσα τις επιδράσεις των μαγνητικών πεδίων. Ωστόσο, μπορούμε να δούμε μερικές από τις συνέπειες που έχουν αυτά για τον κόσμο γύρο μας.Ο καλλιτέχνης Carsten Nicolai δημιούργησε μία κατασκευή που βασίζεται στην επίδραση που έχει το μαγνητικό πεδίο στις οθόνες CRT.

Ένα φαινόμενο αρκετά γνωστό σε όσους έχουν δοκιμάσει να πλησιάσουν ένα μαγνήτη κοντά στην επιφάνεια μίας τέτοιας οθόνης. Το μαγνητικό πεδίο επηρεάζει τα ηλεκτρόνια της οθόνης προκαλώντας στρέβλωση της εικόνας, με το αποτέλεσμα να είναι ένα ψυχεδελικό θέαμα.

Ο Nicolai, βασισμένος σε αυτό το φαινόμενο, δίνει την ευκαιρία στους παρατηρητές να μπορέσουν να φανταστούν πως τα μαγνητικά πεδία αλληλεπιδρούν με τον κόσμο.

Σε ένα ζευγάρι από CRT οθόνες, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μία σειρά από λευκές ευθείες γραμμές, που παραμορφώνονται καθώς ένας μαγνήτης τοποθετημένες σε ένα εκκρεμές διαγράφει κίνηση μπροστά τους.

«Μου αρέσει να απεικονίζω αυτό το είδος της αορατότητας», δήλωσε ο Nicolai σε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ στα πλαίσια της έκθεσης «crt MGN».

Αν και τα μαγνητικά πεδία μπορεί να φαίνονται αιθέρια για τον άνθρωπο, υπάρχουν μερικά ζώα και βακτήρια που είναι σε θέση να αντιληφθούν τις δυνάμεις τους, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιούν αυτή την αίσθηση για να προσανατολιστούν.

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε ο Carsten Nicolai…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC