Θέλεις να φτιάξεις ένα πύραυλο; Η NASA παρέχει τον κώδικα για να σε βοηθήσει

Θέλεις να φτιάξεις ένα πύραυλο; Η NASA παρέχει τον κώδικα για να σε βοηθήσει
Από πιτσιρικάς είχες το όνειρο να δημιουργήσεις τον δικό σου πύραυλο; Η NASA έχει τη λύση και μεταξύ άλλων σου χαρίζει και τον πηγαίο κώδικα για συστήματα υποστήριξης ζωής, για αεροναυπηγική ή ακόμα και για συστήματα κρυογονικής.
Η NASA αναμένεται στις 10 Απριλίου να διαθέσει online τον πηγαίο κώδικα που αφορά σε λογισμικό για τη κατασκευή πυραύλων αλλά και άλλων προγραμμάτων της διαστημικής υπηρεσίας (ο κώδικας θα αφορά σε τουλάχιστον 1000 projects) όπως συμβαίνει και με τη DARPA και το project “Open Catalog” (με μεγαλύτερους περιορισμούς εδώ).Η κίνηση της εταιρείας αποτελεί επέκταση του προγράμματος “technology transfer” (Spinoff) το οποίο υποστηρίζει σχεδόν για μισό αιώνα.

Αρχικά ο κώδικας θα εξαπλωθεί στα SourceForge, GitHub και στην ιστοσελίδα της NASA, ωστόσο έως του χρόνου, θα βρίσκεται διαθέσιμος σε μία εύκολη στην πρόσβαση βάση δεδομένων online. Η διαστημική υπηρεσία θα συνεχίζει να προσθέτει κώδικα καθώς περνάει ο καιρός φυσικά.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC