Υποχώρηση για το Flame malware

Υποχώρηση για το Flame malware

Ο συναγερμός των τελευταίων ημερών με αφορμή τη δράση του Flame malware φαίνεται ότι μόλις έληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από μεγάλες εταιρείες λογισμικού ασφαλείας, οι δημιουργοί της νέας αυτής απειλής σήμαναν υποχώρηση.

 

Πιο συγκεκριμένα, τα μολυσμένα μηχανήματα έλαβαν αυτές τις μέρες από τους servers του Flame ένα νέο αρχείο με το όνομα browse32.ocx, το οποίο εξαφανίζει όλα τα ίχνη του malware από το σύστημα. Έτσι, ο υπολογιστής επανέρχεται στην κατάσταση πριν την εισβολή του malware. Η Microsoft, πάντως, δε δείχνει να εφησυχάζει και δίνει στη κοινό ένα fix που έχει ως στόχο να προλάβει μελλοντικές επιθέσεις.

 

Δεν γνωρίζουμε ποιος ακριβώς είναι ο λόγος που έτρεψε τους διαχειριστές του malware σε υποχώρηση. Ίσως να έχουν ήδη αποσπάσει τις πληροφορίες που θέλουν και άρα το malware είναι πλέον άχρηστο, ίσως να εντοπίστηκαν τα ίχνη τους από τις αρχές, ίσως να υπάρχει κάποια άλλη παράμετρος που δε μπορούμε να φανταστούμε. Το θέμα είναι ότι -για την ώρα τουλάχιστον- το Flame είναι παρελθόν.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC