Το τσιπάκι της ΙΒΜ που υπόσχεται ιντερνετικές ταχύτητες στα 400Gbps!

Το τσιπάκι της ΙΒΜ που υπόσχεται ιντερνετικές ταχύτητες στα 400Gbps!

Ένα πολύ σημαντικό βήμα προς το …μέλλον έκαναν ερευνητές του εταιρικού κολοσσού IBM στην Ελβετία, αναπτύσσοντας μία τεχνολογία που καθιστά δυνατή την επίτευξη ταχυτήτων στο διαδίκτυο από 200 έως 400Gbps.

Aυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ενός (εξαιρετικά γρήγορου και υψηλής ενεργειακής απόδοσης) analog-to-digital μετατροπέα, ο οποίος, όπως υποστηρίζει η IBM, επιτρέπει στα data centers να μοιράζονται πληροφορίες σε αυτές τις… “αστρονομικές” ταχύτητες».

Το ADC chip βρίσκεται ακόμη σε «prototype» μορφή και παρουσιάστηκε στο International Solid-State Circuits Conference (ISSCC) του San Francisco.

Για να έχει κανείς μία εικόνα του τι σημαίνουν αυτές οι ταχύτητες, αρκεί να αναφέρουμε ότι με 400Gbps θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε μία δίωρη ταινία σε ανάλυση 4Κ (ή 40.000 τραγούδια) μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC