Εφαρμογή για το iPhone θα αναγνωρίζει την κακή αναπνοή

Εφαρμογή για το iPhone θα αναγνωρίζει την κακή αναπνοή
Η Adamant Technologies, μία καινούρια εταιρία τεχνολογικής καινοτομίας από το Σαν Φρανσίσκο, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο chip που θα δίνει στο smartphone σας τη δυνατότητα να αναγνωρίσει γεύσεις και μυρωδιές. Το chip της Adamant, διαθέτει πληθώρα αισθητήρων που λαμβάνουν τις διάφορες οσμές και τις μετατρέπουν σε ψηφιακό σήμα, που στη συνέχεια θα μπορεί να το επεξεργαστεί και να το αναγνωρίσει η κινητή συσκευή σας. Η διαδικασία ήταν αρκετά περίπλοκη καθώς, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τρόποι αναγνώρισης της σύστασης του αέρα, οι υπολογιστές δεν είχαν τη δυνατότητα να ξεχωρίζουν εύκολα τις διαφορές στην οσμή.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν και οι εκπρόσωποι της εταιρίας «ένας άνθρωπος είναι εύκολο να ξεχωρίσει τη μυρωδιά μιας πίτσας και ενός κέικ σοκολάτας που βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο, για έναν υπολογιστή όμως το πρόβλημα είναι πολύ πιο περίπλοκο».

Ο ιδρυτής και CEO της Adamant, Sam Khamis, υποστηρίζει πως το σύστημα στο οποίο εργάζονται είναι αρκετά εξελιγμένο. Αν αναλογιστεί κανείς πως η ανθρώπινη μύτη διαθέτει περίπου 400 αισθητήρες για την αναγνώριση των διαφόρων ουσιών του αέρα, τότε η νέα τεχνολογία της Adamant θα μπορούσε να συγκριθεί με μύτη σκύλου, αφού διαθέτει 2.000 αισθητήρες.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2013/01/fetcher_1118.jpeg?w=1110

Επόμενος στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει μία συσκευή που θα συνδέεται με το iPhone και σε συνδυασμό με αντίστοιχες εφαρμογές, θα δίνει ακόμα περισσότερες δυνατότητες στην συσκευή της Apple.

Μάλιστα ο Khamis αναφέρθηκε και σε μία εφαρμογή που θα αναγνωρίζει την κακή αναπνοή λέγοντας πως «η δυσοσμία του στόματος είναι κάτι που πραγματικά μας ενδιαφέρει, είναι κάτι που ακόμα και ο πιο στενός φίλος ντρέπεται να αναφέρει. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, όχι απλά θα σε προειδοποιεί αλλά θα σε ενημερώνει και για το τι προκάλεσε την κακή αναπνοή σου».

Το συγκεκριμένο σχέδιο, ωστόσο, βρίσκεται μακρυά από την υλοποίηση του, αφού υπολογίζεται πως θα χρειαστούν ακόμα ένα με δύο χρόνια, μέχρι να γίνει διαθέσιμο. Το κόστος της νέας αυτής τεχνολογίας, δεν είναι φυσικά γνωστό ακόμα, όμως ο στόχος της εταιρείας είναι να καταφέρει να το διαθέσει σε τιμή μικρότερη από 100 δολάρια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC