Κοντά στη δημιουργία υπερυπολογιστή που θα μπορεί να αποκρυπτογραφεί τα πάντα βρίσκεται η NSA

Κοντά στη δημιουργία υπερυπολογιστή που θα μπορεί να αποκρυπτογραφεί τα πάντα βρίσκεται η NSA

Η αμερικανική NSA βρίσκεται κοντά στη δημιουργία ενός «κβαντικού υπολογιστή» που θα μπορεί να αποκρυπτογραφεί σχεδόν οποιαδήποτε κρυπτογράφηση, υποστηρίζει η «Washington Post», σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από τον Εντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, ο υπολογιστής πάνω στον οποίο εργάζεται η NSA, θα της επιτρέψει να σπάζει τους κώδικες πληροφορικής που προστατεύουν τραπεζικά και ιατρικά απόρρητα και πληροφορίες της κυβέρνησης ή του κόσμου των επιχειρήσεων. Η αμερικανική μυστική υπηρεσία, εργάζεται πάνω στο πρόγραμμα αυτό σε ειδικούς χώρους που αποκαλούνται «κλωβοί Φάραντεϊ» και οι οποίοι προστατεύουν από την ηλεκτρομαγνητική «μόλυνση» από το εξωτερικό.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις της πληροφορικής, όπως η IBM, επιδιώκουν εδώ και καιρό να δημιουργήσουν κβαντικούς υπολογιστές που επιτρέπουν την εκμετάλλευση της ισχύος των ατόμων και των μορίων αυξάνοντας έτσι σημαντικά την ταχύτητα και την ασφάλεια των υπολογιστών.

Εντούτοις ειδικοί θεωρούν πως δεν είναι πολύ πιθανό η NSA να είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια τέτοια μηχανή χωρίς να το γνωρίζει η επιστημονική κοινότητα.

«Δεν φαίνεται πολύ πιθανό να βρίσκεται η NSA τόσο μπροστά σε σχέση με τις μη στρατιωτικές επιχειρήσεις χωρίς να το ξέρει κανείς», επισήμανε στην αμερικανική εφημερίδα ο Σκοτ Ααρονσον του MIT.

Η έρευνα αποτελεί τμήμα ενός ερευνητικού προγράμματος ύψους 79,7 εκατ. δολαρίων με την ονομασία «Διείσδυση σε Σκληρούς Στόχους», σημειώνει η εφημερίδα.

Η NSA από την πλευρά της δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση που της έγινε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Χάρη στην εν δυνάμει τεράστια ισχύ των κβαντικών υπολογιστών, οι μηχανές αυτές θα μπορούν να αποκρυπτογραφούν οποιονδήποτε κώδικα χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για να προστατεύονται δραστηριότητες στο Ίντερνετ, είτε από τις τράπεζες είτε από τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC