Με απεργίες απειλεί την Amazon γερμανικό εργατικό συνδικάτο

Με απεργίες απειλεί την Amazon γερμανικό εργατικό συνδικάτο

Συνεχίζεται η διαμάχη για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλεί το γερμανικό εργατικό συνδικάτο Βέρντι την πολυεθνική εταιρεία Amazon, τον μεγαλύτερο όμιλο λιανικής πώλησης στον κόσμο του Internet, καθώς συνεχίζεται η διαμάχη του συνδικάτου και της εταιρείας για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας αναφέρει σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας.

«Πρέπει να αναμένονται και άλλες απεργίες» ανέφερε στην εφημερίδα Welt am Sonntag η Στέφανι Νούτζερμπέργκερ μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου που έχει οργανώσει αρκετές “σύντομες” απεργίες εφέτος, σε μια προσπάθεια να αναγκάσει την Amazon να δεχθεί μια συλλογική σύμβαση για τους όρους απασχόλησης.

Η Νούτζερμπέργκερ είπε ότι το εργατικό συνδικάτο έχει ήδη προειδοποιήσει τα μέλη του ότι θα μπορούσε να γίνει απεργιακή κινητοποίηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων «Εμείς θα επικεντρωθούμε στις ημέρες που θα είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για την επιχείρηση», ανέφερε σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Welt am Sonntag που δημοσιεύεται σήμερα.

Η Amazon απασχολεί περίπου 9.000 άτομα στη Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι πωλήσεις της Amazon αυξήθηκαν σε αυτή τη ευρωπαϊκή χώρα σχεδόν κατά 21% το 2012 στα 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο του συνολικού κέρδους της εταιρείας σε περιοχές εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

«Μέχρι στιγμής, οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν είχαν καμία επίπτωση στις αποστολές προς τους πελάτες μας» είπε ο εκπρόσωπος, της Amazon Στέφαν Ραπ στο Ρόιτερς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC