Ισραήλ: Συμφωνία με την Google ανοίγει πρόσβαση στα δεδομένα πολιτών και επιχειρήσεων

Ισραήλ: Συμφωνία με την Google ανοίγει πρόσβαση στα δεδομένα πολιτών και επιχειρήσεων

Μνημόνιο κατανόησης για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της Google και της κυβέρνησης του Ισραήλ υπέγραψαν ο υπ. Οικονομικών της χώρας Γιάιρ Λαπίντ και ο πρόεδρος της Google Israel Μέιρ Μπραντ.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η συμφωνία αφορά στην συνεργασία των υπουργείων και των δημόσιων υπηρεσιών με την Google, ώστε να αναπτυχθούν εφαρμογές που θα επιτρέψουν στους πολίτες και στιςεπιχειρήσεις να έρχονται σε γρηγορότερη και πιο εύχρηστη επαφή με την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της μέσω διαδικτύου.

Τέτοιες εφαρμογές θα αφορούν σε υποβολή αιτήσεωνέκδοση αδειών, καταγραφή πληρωμών για νοσήλεια και ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και για την αναζήτηση θέσεων εργασίας με βάση τα στοιχεία των γραφείων ανεργίας. Επίσης, οι εφαρμογές θα αφορούν και στη διευκόλυνση των επιχειρήσεων, όπως η δημιουργία και η ανανέωση των δημόσιων αρχείωνμίας εταιρείας, και η συνεργασία μεταξύ των startup εταιρειών με τους δημόσιους οργανισμούς.

Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι όπως αναφέρεται στο μνημόνιο η βελτίωση της θέσης του Ισραήλ στην παγκόσμια λίστα για τις πιο φιλικές χώρες προς την επιχειρηματικότητα, που καταρτίζει η Παγκόσμια Τράπεζα, και στην οποία το Ισραήλ καταλαμβάνει την 151η θέση από 189 χώρες.

Πάντως, ήδη η συνεργασία αυτή έχει εγείρει πολύ σημαντικά ερωτήματασχετικά με τη συνεργασία μίας κυβέρνησης που θα δώσει πρόσβαση στα δεδομένα πολιτών και επιχειρήσεων σε μία ιδιωτική εταιρεία, ειδικά μία εταιρεία όπως η Google που δείχνει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση των δεδομένων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Times of Israel.

Σύμφωνα με ειδικούς στην ασφάλεια δικτύων, και οι δύο πλευρές ξεκινούν αυτή τη συνεργασία με τις καλύτερες προθέσεις, χρησιμοποιώντας και διακηρύσσοντας τις πιο ασφαλείς μεθόδους που είναι διαθέσιμες για τη συλλογή των δεδομένων, ωστόσο είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να υπάρξουναντίθετα αποτελέσματα στη διαχείρισή τους.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC