Πράσινο φως στην εξαγορά της Nokia από τη Microsoft

Πράσινο φως στην εξαγορά της Nokia από τη Microsoft

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την εξαγορά της Nokia από τη Microsoft έναντι 5.5δισ. δολαρίων.
H εξαγορά της Nokia από τη Microsoft εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιας και σύμφωνα με ανακοίνωση της «δεν εγείρει κανένα ουσιαστικό ζήτημα ανταγωνισμού».

Σύμφωνα με την Επιτροπή η σύνδεση των δραστηριοτήτων της Microsoft στον χώρο των κινητών τηλεφώνων με την αντίστοιχη δραστηριότητα της Nokia δεν αποφέρει συγκέντρωση δυνάμεων ώστε να οδηγήσει κάποιον ανταγωνιστή σε κλείσιμο.

Έτσι κι αλλιώς στην αγορά των smartphones, Microsoft και Nokia έχουν μεγάλο ανταγωνισμό από εταιρίες όπως είναι η Samsung και η Apple.

Μέχρι το 2012 η Nokia είχε την πρώτη θέση στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως όπου και έχασε την πρωτιά από την Samsung και όπως είναι λογικό από τότε άρχισαν και οι οικονομικές δυσκολίες.

Οι μετέπειτα λάθος κινήσεις της Nokia, οδήγησαν στην εξαγορά της εταιρείας από την Microsoft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC